2019. szeptember 19. - 20:00

bossa nova

2019. július 04.
2019. július 04.

Felejthetetlenné tette a hangulatot a harmonika, a nagybőgő és a dob összhangja.

 

2019. május 30.

Bossa nova, jazz, latin dallamok, saját dalok és improvizációk, amelyek körülölelik az olykor gyermekien egyszerű, máskor kiszámíthatatlanul bolyongó dalokat: ez volt a Pátkai Rozina koncerten 2019. május 30-án. Mindez portugálul, spanyolul és angolul szólt.

Pátkai Rozina négy zenésztársával, Ávéd Jánossal, Ifj. Tóth Istvánnal, Kiss Benedekkel és Benkó Ákossal érkezett a VM4Köz. Klubba.

Pátkai Rozina első lemeze a Vocé e Eu, melyet 2018-ban a Taladim című második lemez követett.

2019. május 30.

A Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központban csütörtökön este Pátkai Rozina a Bossa nova mesék című produkcióval lépett fel. A hangulatos koncert folyamán a dalok portugálul, spanyolul és angol nyelven is megszólaltak. Pátkai Rozina a zenésztársaival érkezett: ifj. Tóth István gitározott, Ávéd János szaxofonozott, Kiss Benedek nagybőgőzött, Benkó Ákos pedig dobolt. Az olasz gyökerekkel rendelkező magyar énekesnő, dalszerző és képzőművész számos nemzetközi verseny díjazottja, zenéjére Amerikában is felfigyeltek, ahol sorra kapja a díjakat.

2019. május 30.

Pátkai Rozina 14 évesen találkozott először a bossa nova műfajával, azóta is izgalmasnak tartja a műfaj adta lehetőségeket. Néhány éve bossa nova-énekesnőként szerzett hírnevet hazai és nemzetközi berkekben. A portugálul megszólaló dalok sok improvizációval és szakítva a zárt formákkal, megidézték a múlt század Latin-Amerikáját. Az énekesnő először lépett fel Szabadkán.

2019. május 30.
2019. május 30.