2019. november 16. - 18:00

Dr. Baritz Sarolta Laura OP

2019. október 31.

Csütörtökön este a szabadkai Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ vendégei dr. Baritz Sarolta Laura domonkosrendi szerzetesnővér, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola adjunktusa, valamint Fóris Ferenc vállalatirányítási tanácsadó voltak, akik a Közgazdaságról másként programsorozat kereteiben, Hogyan lehet erényesen gazdálkodni? címmel tartottak előadást.

2019. október 31.

Hogyan lehet erényesen gazdálkodni? címmel tartottak előadást csütörtök este a szabadkai Vajdasági Magyar Képző-, Kutató és Kulturális Központban. Az előadást Baritz Sarolta Laura domonkos rendi szerzetesnővér és Fóris Ferenc vállalatirányítási tanácsadó tartotta.Az előadáson az alternatív gazdasági gondolkodásról beszéltek, amely fenntarthatóbb és emberközpontúbb életet tudna biztosítani a jövő nemzedékei számára.

2019. szeptember 28.

A jelenlegi főáramú gazdasági gondolkodás, melynek lényege a profit minél nagyobb arányú realizálása, és a folytonos gazdasági növekedés, fenntarthatatlannak és élhetetlennek bizonyul. Több helyről lehet hallani, hogy paradigmaváltásra lenne szükség, egy másfajta gazdasági gondolkodás megvalósítására, amely fenntarthatóbb és emberközpontúbb életet biztosítana.