2019. március 21. - 19:00

európa

2019. március 01.

Dr. ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász lesz az Európa és mi programsorozatunk vendége 2019. március 28-án 19 órakor a VM4Köz. Klubban.

2018. december 04.

Dr. Bábel Balázs

kalocsa-kecskeméti érsek, metropolita

 

 

2018. november 17.

Hogyan valósul meg az ember életében országához, hazájához, szülőföldjéhez való viszonya? Segíti vagy rombolja az egyén és a haza közti kapcsolatot az Európát az elmúlt hetven évben uraló ideológia? Milyen következményei vannak ennek az ideológiának? Másként tekintenek-e a hazájukra a kelet-európai nemzetek? És egyáltalán: gondolkodunk-e manapság erről a szóról, ami egykor a költők és írók, festők számára meghatározó téma volt? Foglalkozunk-e a hazaszeretet fogalmával?

2018. november 17.

A szabadkai székhelyű Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ Európa és mi című sorozata szombaton dr. Bábel Balázs főpásztor, kalocsa-kecskeméti érsek előadásával folytatódott. A telt házas rendezvényen a főpásztor prezentációjában arra a kérdésre igyekezett választ adni, hogy mit is jelent a hazaszeretet a mai Európában.

2018. november 17.

Vajon változott-e a hazaszeretet fogalma? - többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ Bábel Balázs főpásztor, kalocsa-kecskeméti érsek. A Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központban tartott előadást szombaton.

2018. november 17.

Hazaszeretet a mai Európában címmel tartott szombat kora délután előadást dr. Bábel Balázs főpásztor, kalocsai-kecskeméti érsek és metropolita a szabadkai VM4Köz.Klubban.