Európa és mi

2019. február 07.

Csütörtökön este a VM4K Európa és mi elnevezésű előadás-sorozata keretében szóba került a Brexit is. Deli Andor szerint Nagy-Britannia kiválásával tovább erősödhet a francia-német tengely, amelyet a szigetországiak nélkül a közép-európai tagállamok csak nehezen ellensúlyozhatnak. Deli úgy véli, a májusi európai parlamenti választások különösen fontosak három szempontból is a vajdasági magyarság számára.

2019. február 07.

A vajdasági származású európai parlamenti képviselő, Deli Andor, aki a FIDESZ-KDNP frakció, valamint a Vajdasági Magyar Szövetség, de emellett a Közlekedési- és Turisztikai Szakbizottság és az EU–Szerbia Stabilizációs és Társulási Parlamenti Bizottságba delegált küldöttség tagja február 7-én volt a VM4Köz.Klub Európa és mi c. előadássorozatának vendége.

2018. november 17.

Szombaton dr. Bábel Balázs főpásztor, kalocsa-kecskeméti érsek nagy gondolkodók írásait egymásra fűzve beszélt Európa megjövendölt hanyatlásáról.

2018. október 25.

— Az idő rövidsége miatt bármeddig jutok el: sajnos ezt a háborút sem nyertük meg — mondta bevezetőjében Szakály Sándor, aki érdekfeszítő és lényegre törő előadásával teljesen lekötötte a hallgatósága figyelmét. — Felmerül a kérdés, hogy egyáltalán miért és hogyan lépett be Magyarország a háborúba. Azt gondolom, hogy egy olyan közösségben, ahol a kisebbségi létet kell, hogy megéljék, az a szó, hogy Trianon, pontosan megmagyarázza azt, hogy mi a jelentősége Magyarország XX.