európai unió

2019. május 09.

Dr. Szájer József európai parlamenti képviselőjelölt, alkotmányjogász volt a VM4Köz.Klub Európa és mi című előadássorozatának vendége május 9-én.

2019. április 30.

Dr. Szájer Józsefnek, a Fidesz alapítótagjának, valamint az Európai Parlament képviselőjének előadása lesz hallható május 9-én 19 órától.

A képviselő úr 2004 és 2009 között az Európai Néppárt és Európai Demokraták Képviselőcsoportjának alelnökeként tevékenykedett, 2009-től az Európai Néppárt jogalkotásért felelős alelnöki tisztségét töltötte be.

2019. március 28.

A magyarországi alkotmányjogász a szabadkai VM4K-ban tartott előadást tegnap este.

2019. március 28.

Csütörtökön este a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központban az Európa és mi sorozat keretében ifj. dr. Lomnici Zoltán alkotmányjogász A nemzetek Európája – történelmi és politikai megközelítés címmel tartott előadást.

2019. február 07.

Az Európai Unió jövőjéről, bővítés- és kisebbségpolitikájáról tartott előadást Deli Andor európai parlamenti képviselő Szabadkán, a VM4Köz.Klub Európa és mi elnevezésű sorozatának újabb előadásán.

2019. február 07.

 

 

2019. február 04.

A vajdasági származású európai parlamenti képviselő, Deli Andor, aki a FIDESZ-KDNP frakció, valamint a Vajdasági Magyar Szövetség, de emellett a Közlekedési- és Turisztikai Szakbizottság és az EU–Szerbia Stabilizációs és Társulási Parlamenti Bizottságba delegált küldöttség tagja a VM4Köz. Klub vendége lesz 2019. február 7-én 19 órakor.
Az Európai Unió története során már többször is megújult. Az utóbbi években bekövetkezett digitális gazdasági fejlődés, klímaváltozás, migrációs válság új kihívások elé állította az EU-t.

2018. november 15.

A magyarországi Nézőpont Csoport vezérigazgatója szerint reális esély van arra, hogy Szerbia 2025-ig csatlakozzon az EU-hoz, azonban hozzátette: nem mindenki szeretné bővíteni az unió létszámát.

Jean Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke még tavasszal jelentette be, hogy a Nyugat-Balkáni országok 2025-ben lehetnek az Európai Unió teljes jogú tagjai. Persze csak akkor, ha teljesítik az ehhez szükséges feltételeket. Elemzők szerint erre reális esély van, de nem minden Szerbián múlik.