európai unió

2019. február 07.

Az Európai Unió jövőjéről, bővítés- és kisebbségpolitikájáról tartott előadást Deli Andor európai parlamenti képviselő Szabadkán, a VM4Köz.Klub Európa és mi elnevezésű sorozatának újabb előadásán.

2019. február 07.

 

 

2019. február 04.

A vajdasági származású európai parlamenti képviselő, Deli Andor, aki a FIDESZ-KDNP frakció, valamint a Vajdasági Magyar Szövetség, de emellett a Közlekedési- és Turisztikai Szakbizottság és az EU–Szerbia Stabilizációs és Társulási Parlamenti Bizottságba delegált küldöttség tagja a VM4Köz. Klub vendége lesz 2019. február 7-én 19 órakor.
Az Európai Unió története során már többször is megújult. Az utóbbi években bekövetkezett digitális gazdasági fejlődés, klímaváltozás, migrációs válság új kihívások elé állította az EU-t.

2018. november 15.

A liberálisok és a kereszténydemokraták csatája lesz jövő tavaszra az európai parlamenti választás – véli dr. Mráz Ágoston Sámuel egyetemi adjunktus, a Nézőpont Csoport Zrt. vezérigazgatója. A szabadkai VM4Köz.Klub Európa és mi c. sorozatának vendégeként a választási esélyeket elemezte.

2018. november 15.

A magyarországi Nézőpont Csoport vezérigazgatója szerint reális esély van arra, hogy Szerbia 2025-ig csatlakozzon az EU-hoz, azonban hozzátette: nem mindenki szeretné bővíteni az unió létszámát.

Jean Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke még tavasszal jelentette be, hogy a Nyugat-Balkáni országok 2025-ben lehetnek az Európai Unió teljes jogú tagjai. Persze csak akkor, ha teljesítik az ehhez szükséges feltételeket. Elemzők szerint erre reális esély van, de nem minden Szerbián múlik.

2018. november 15.

Csütörtökön este Szabadkán a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központban az Európa és mi sorozat keretében dr. Mráz Ágoston Sámuel egyetemi adjunktus, a Nézőpont Csoport Zrt. vezérigazgatója Az Európai Unió vezetése 2019 májusáig és utána címmel tartott előadást. A neves politikai elemző a jövő év májusában esedékes európai parlamenti választásokat, a választáson induló pártok esélyeit, és a választások várható következményeit vázolta fel.