európai unió

2019. március 28.

A magyarországi alkotmányjogász a szabadkai VM4K-ban tartott előadást tegnap este.

2019. március 28.

Csütörtökön este a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központban az Európa és mi sorozat keretében ifj. dr. Lomnici Zoltán alkotmányjogász A nemzetek Európája – történelmi és politikai megközelítés címmel tartott előadást.

2019. február 07.

Az Európai Unió jövőjéről, bővítés- és kisebbségpolitikájáról tartott előadást Deli Andor európai parlamenti képviselő Szabadkán, a VM4Köz.Klub Európa és mi elnevezésű sorozatának újabb előadásán.

2019. február 07.

 

 

2019. február 04.

A vajdasági származású európai parlamenti képviselő, Deli Andor, aki a FIDESZ-KDNP frakció, valamint a Vajdasági Magyar Szövetség, de emellett a Közlekedési- és Turisztikai Szakbizottság és az EU–Szerbia Stabilizációs és Társulási Parlamenti Bizottságba delegált küldöttség tagja a VM4Köz. Klub vendége lesz 2019. február 7-én 19 órakor.
Az Európai Unió története során már többször is megújult. Az utóbbi években bekövetkezett digitális gazdasági fejlődés, klímaváltozás, migrációs válság új kihívások elé állította az EU-t.

2018. november 15.

Az ötévenkénti európai parlamenti választások meghatározzák, ám mindenképpen irányt adnak az unió fél évtizedes periódusának. Honnan indult az Európai Unió és mi lett a nagyszerű eszmével? Hova tűntek Beethoven Örömódájának dallamai az uniós mindennapokból, és hogyan vélekednek hétköznapi életük megváltozásáról az európai emberek? Hol vannak a határai a szuverenitásnak és hol kezdődik a birodalmakra jellemző viselkedés?

2018. november 15.

A liberálisok és a kereszténydemokraták csatája lesz jövő tavaszra az európai parlamenti választás – véli dr. Mráz Ágoston Sámuel egyetemi adjunktus, a Nézőpont Csoport Zrt. vezérigazgatója. A szabadkai VM4Köz.Klub Európa és mi c. sorozatának vendégeként a választási esélyeket elemezte.