2019. november 16. - 18:00

kereszténység

2019. október 31.

Hogyan lehet erényesen gazdálkodni? A kérdésre a választ dr. Baritz Sarolta Laura OP, domonkos rendi szerzetesnővér, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola adjunktusa és Fóris Ferenc vállalatirányítási tanácsadó próbálta megadni csütörtök este a szabadkai VM4Köz. Klub Közgazdaságról másként – nemzet és gazdaságpolitika elnevezésű sorozatának vendégeként.

2019. október 31.

Csütörtökön este a szabadkai Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ vendégei dr. Baritz Sarolta Laura domonkosrendi szerzetesnővér, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola adjunktusa, valamint Fóris Ferenc vállalatirányítási tanácsadó voltak, akik a Közgazdaságról másként programsorozat kereteiben, Hogyan lehet erényesen gazdálkodni? címmel tartottak előadást.

2019. október 31.

Hogyan lehet erényesen gazdálkodni? címmel tartottak előadást csütörtök este a szabadkai Vajdasági Magyar Képző-, Kutató és Kulturális Központban. Az előadást Baritz Sarolta Laura domonkos rendi szerzetesnővér és Fóris Ferenc vállalatirányítási tanácsadó tartotta.Az előadáson az alternatív gazdasági gondolkodásról beszéltek, amely fenntarthatóbb és emberközpontúbb életet tudna biztosítani a jövő nemzedékei számára.

2019. május 16.

A Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központban csütörtökön este dr. Speidl Bianka, a Migrációkutató Intézet vezető kutatója tartott előadást A kereszténység végveszélyben: Európa, Közel-Kelet, Migráció címmel.

2019. május 16.

Speidl Bianka, a magyarországi Migrációkutató Intézet vezető kutatója A kereszténység végveszélyben: Európa, Közel-Kelet, migráció című előadásában elmondta, a migráció nem csak az elmúlt pár évben jelentkezett Európában. A jelenség évtizedek óta jelen van, ugyanakkor 2015-ös kicsúcsosodása után már nyilvánvalóvá vált, hogy a kontinens politikai vezetőinek sokkal határozottabb állásfoglalására van szükség a negatív következmények elkerülése érdekében.

2019. május 16.

Dr. Speidl Bianka, a Migrációkutató Intézet vezető kutatója volt a VM4Köz.Klub Európa és mi programsorozatának vendége május 16-án, ahol a Kereszténység végveszélyben: Európa, Közel-Kelet, Migráció elnevezésű esttel vártuk az érdeklődőket.

A címválasztás nem volt véletlen, hiszen a migránsválság és annak Európára gyakorolt biztonsági, gazdasági hatásai folyamatosan napirenden vannak – eltérő következtetésekkel. Speidl Bianka a téma elismert kutatója, előadása nem politikai, hanem tudományos alapú megközelítéssel kalauzolta a közönséget.

2019. május 16.

z európai fejlesztési politikát össze kellene hangolni a migrációs politikával, csak így lehetne elérni, hogy a migrációs nyomás csökkenjen – véli dr. Spiedl Bianka, a budapesti Migrációkutató Intézet vezető kutatója, aki A kereszténység végveszélyben: Európa, Közel-Kelet, migráció címmel tartott előadást csütörtök este a szabadkai VM4Köz. Klubban. Véleménye szerint az elkövetkező évtizedekben sem fog spontán csökkenni a bevándorlók áradata.

A kutatót szabadkai előadása kapcsán kérdeztük.

2018. december 04.

Dr. Bábel Balázs

kalocsa-kecskeméti érsek, metropolita