2019. szeptember 19. - 20:00

Kosztolányi Dezső Színház

2019. augusztus 29.

Az est fellépői: Juhász zenekar, Nagy Gábor népzenész, Csabai Zsuzsanna és Linka Szabolcs néptáncosok, Csizmadia Anna népdalénekes

2018. november 08.

A Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ, Európa és mi sorozata csütörtökön folytatódott, a vendég ezúttal Urbán András, Jászai Mari-, Hevesi Sándor-, újabban pedig Bojan Stupica-díjas rendező, a Kosztolányi Dezső Színház igazgatója, a Desiré nemzetközi regionális kortárs színházi fesztivál megálmodója, alapítója volt. Urbán András régiónk egyik legjelentősebb rendezője, az egykori Jugoszláviából létrejött valamennyi országban dolgozott már, szerdán épp Cetinjén mutatták be legújabb előadását.

2018. november 08.

Mellbevágó, meghökkentő és időszerű. A jó színdaraboknak ezekkel a tulajdonságokkal is rendelkezniük kell - hangsúlyozta előadásában Urbán András, rendező, aki a VM4K Európa és mi sorozatának vendége volt csütörtökön. A szervezők elmondták, azért pont ő, mert ma Urbán a régió legjelentősebb alkotója. Szabó Zsuzsanna, kulturális referens, VM4K: „Tudjuk, hogy körbejárta a Balkánt. A régi Jugoszlávia országait. Illetve más országokba is eljutnak előadásai, rendezése, emiatt.”