2019. október 24. - 19:00

nemzet

2019. május 09.

Európában egyes nemzetállamok ellenségesek az őshonos kisebbségekkel szemben, ezért az Európai Parlamentben a magyar képviselők feladata az, hogy megértessék a többi európai képviselővel, hogy a magyarok helyzete más, mint a többi országé.

2019. május 09.

Föderalizmus és nemzetek az Európai Unióban címmel tartott csütörtökön előadást Szabadkán, a VM4K-ban dr. Szájer József. A fideszes európai parlamenti képviselő 2004 és 2009 között az Európai Néppárt és Európai Demokraták Képviselőcsoportjának alelnökeként tevékenykedett, 2009-től az Európai Néppárt jogalkotásért felelős alelnöki tisztségét töltötte be, jól ismeri tehát az EU aktuális problémáit.

2019. május 09.

Az Európa és mi előadás-sorozat keretében Szájer József európai parlamenti képviselő tartott előadást Föderalizmus és nemzetek az Európai Unióban címmel. Szájer József Fidesz-KDNP-s EP-képviselő csütörtök esti előadásában arról beszélt, hogy az EP-választások legnagyobb tétje a migráció kérdése.

2019. március 01.

Ki volt II. Rákóczi Ferenc Nagyságos Fejedelem? Mi az ő szellemi öröksége és hogyan kell azt népszerűsíteni? Az 1989-ben alakult a Rákóczi Szövetség névadójának elképzeléseit viszi tovább, emellett célja a Kárpát-medencei magyarság sokoldalú támogatása. Harminc év alatt sokat fejlődött, változott, alakult a szövetség. Működése számos határon túli életet megváltoztatott, barátságokat hívott életre, erősítette az összetartozás érzését. De milyen összetartozás az, aminek erősítéséért a Rákóczi Szövetség dolgozik?

2019. február 28.

Vékás János újságíró, bibliográfus, az MTA Kisebbségkutató Intézetének munkatársa volt 2019. február 28-án este a VM4Köz. Klub vendége.

2018. szeptember 28.

Dr. Mészáros Zoltán

történész

A Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ tanulmánya

 

 

A vajdasági magyarság identitásának vonatkoztatási pontjai