2019. november 16. - 18:00

szerencsés jános

2019. május 07.

Egy méltatlanul kevésbé ismert Grimm-mese blues zenejáték formájában egy vajdasági zeneszerző jóvoltából – ez a Szerencsés János, amit május 7-én, kedden, 18 órától tekinthetnek meg a szabadkai VM4K-ban.

2019. május 07.

Szabadkán a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központban a budapesti BonBon Matiné a Szerencsés János című zenés mesejátékot mutatta be kedden este. A Grimm testvérek meséjéhez Szerda Árpád vajdasági zeneszerző írt blues zenét, amelyet a közönség élőben hallhatott. A műsor folyamán Szerda Árpád szájharmonikán és gitáron játszott, Lukácsházi Győző tubaművész, a Szegedi Szimfonikus Zenekar volt igazgatója, a BonBon Matiné alapítója, mesélt és tubán zenélt, Dobozy Ágoston pedig billentyűsként vett részt a produkcióban.

2019. május 07.

Május 7-én a Grimm testvérek által lejegyzett Szerencsés János című mese interaktív bemutatójának lehettek részesei azok, akik velünk tartottak. A BonBon Matiné zeneszerző pályázatára íródott és megosztott I. helyezést elért darab igazi kuriózumnak számít itt a Vajdaságban.

2019. április 30.

„Hogy létezett-e ezidáig a blues zenejáték műfaja, abban magunk is bizonytalanok vagyunk. Abban azonban egészen biztosak, hogy innentől kezdve egyre népszerűbb lesz, ugyanis Szerda Árpád, vajdasági zeneszerző olyan csodálatos muzsikát szerzett, ami egészen bizonyosan sokakat meg fog nyerni ennek a már-már klasszikus műfajnak.