tábor

2019. július 01.

A szabadkai Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- Kulturális Központban tegnap három tábor vette kezdetét. A Kreatív kalandok és az Élményalapú vizuális programozás informatikai tábort délelőttönként, az Én és a világ elnevezésű kamasztábort pedig délutánonként rendezik meg. Mindhárom tábor ingyenes a résztvevők számára. A férőhelyek gyorsan beteltek. A Kreatív kalandok tábor első napján a kicsik ismerkedős játékokat játszottak, maszkokat készítettek, illetve a bábművészettel is megismerkedhettek.

2019. július 01.

A szabadkai Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központban a héten és a jövő héten két gyermekeknek szóló tábort tartanak. Az élményalapú vizuális programozás informatikai táborban ezen a héten a 8–10 éves, jövő héten pedig a 10–12 éves gyermekek vesznek részt.

2019. július 01.

A héten három táborban vehettek részt az érdeklődő gyermekek és fiatalok a szabadkai Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központban. A Kreatív kalandok tábor a 6–10 éves gyermekeké volt. Az öt nap alatt kézműveskedtek, a többi között maszkokat, futballmezeket és bohócokat is készítettek. Mozgásos, csapatépítő játékokon vehettek részt, valamint azt is megtudhatták, hogy mivel foglalkozik egy bábszínész, egy labdarúgóedző vagy egy televíziós műsorvezető.

2019. július 01.

A Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ nyári táborai a múlt héten kezdődtek és ezen a héten folytatódnak, így ismét gyermekzsivajtól és kacajtól hangos a szabadkai VM4K épülete. Ahogyan azt Szabó Zsuzsannától, a VM4K kulturális referensétől megtudhattuk, a Kreatív kalandok című tábor második hetének programjaira is a 6-tól 10 éves korú gyermekek jelentkezését várták:

2019. július 01.

A VM4K Én és a világ kamasztábora ezen a nyáron első ízben fogadta a 12–15 éves serdülő korosztályt. A tábor kéthetes lebontásban zajlott, az első (július 1–5.) és második héten (július 8–12.) összesen harmincketten vettek részt a tábor foglalkozásain, amik minden nap 16.00 és 19.30 óra között zajlottak. Csütörtök esti klubkoncertjeinken is szeretettel fogadtuk jelenlétüket.

2019. július 01.

A VM4K immáron a negyedik informatikai tábornak adott otthont, melynek keretében Vörös Csaba informatikus az élményalapú vizuális programozás rejtelmeibe vezette be a gyermekeket. A tábor két héten keresztül, minden hétköznap 9 és 11 óra között zajlott – első héten a 8-10 éves korosztály látogatott el hozzánk, míg a második héten a 10-12 éveseket vártuk a VM4K székházába.

2019. január 12.