Dokumentumok

Hogyan alakította a sajtó a vajdasági magyarok önképét?

Mihályi Katalin

újságíró

A Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ tanulmánya

 

Hogyan alakította a sajtó a vajdasági magyarok önképét?

 

Adalékok a vajdasági magyarság identitásához anyaországi szemmel

Szabó Nóra

újságíró

A Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ (VM4K) tanulmánya

 

 

Adalékok a vajdasági magyarság identitásához anyaországi szemmel

 

 

 

1.abra_.jpg

Hazaszeretet a mai Európában

Dr. Bábel Balázs

kalocsa-kecskeméti érsek, metropolita

 

 

A VAJDASÁGI MAGYARSÁG IDENTITÁSÁNAK VONATKOZTATÁSI PONTJAI

Dr. Mészáros Zoltán

történész

A Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ tanulmánya

 

 

A vajdasági magyarság identitásának vonatkoztatási pontjai

A lokális identitás proxemikai elemei – vajdasági magyar példák

Dr. Klamár Zoltán

néprajzkutató, egyetemi oktató

A Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ tanulmánya

 

 

A lokális identitás proxemikai elemei – vajdasági magyar példák (1945 – 2000)[1]

Kulcsszavak: identitáskonstrukció, mobilitás, migráció, minoritás, narratíva, szegregáció, integráció, szimbólumok, térpanelek.

Kincses online kalauz

A www.vm4k.org weboldalt (a továbbiakban: weboldal) a Szekeres László Alapítvány (a továbbiakban: Szolgáltató) üzemelteti, mely weboldalon megtalálható a Kincses Online Kalauz ( www.vm4k.org/kincsesonlinekalauz ).

Szerzői jogok

A Kincses Online Kalauz szerzői jogvédelem alá esik, annak felhasználására és minden egyes felhasználás engedélyezésére kizárólag a Szolgáltató jogosult.

A Szolgáltató előzetes írásbeli engedélye nélkül tilos a Kincses Online Kalauz tartalmának egészét vagy részeit bármilyen formában felhasználni, reprodukálni, átruházni, terjeszteni, átdolgozni vagy tárolni. A Szolgáltató azonban engedélyezi a pontos www.vm4k.org weboldal forrás megjelölésével és a linken keresztüli hivatkozással ( www.vm4k.org/kincsesonlinekalauz ) való felhasználást.

Védjegyek

Minden, a Szolgáltató weboldalán használt védjegy a Szolgáltató tulajdonában áll, így a Kincses Online Kalauz védjegye is illetve a tulajdonos beleegyezésével szerepel.
A védjegyek felhasználására kizárólag a védjegy jogtulajdonosa jogosult.

A Kincses Online Kalauz tartalma

A Kincses Online Kalauz megjelenésének időpontja a bejegyzés elején található. Elolvasás előtt minden esetben ellenőrizze a dátumot. A Szolgáltató mindent megtesz annak érdekében, hogy a Kincses Online Kalauz tartalma megfelelően pontos és hasznos legyen, azonban a közölt adatok tartalmáért, valamint aktualitásáért a Szolgáltató nem vállal felelősséget.

A Kincses Online Kalauz elérése

A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy a Kincses Online Kalauz tartalmát bármikor módosítsa vagy átdolgozza, illetve elérhetőségét korlátozza, vagy megszüntesse.

Kapcsolódó honlapok

A Szolgáltató weboldala, így a Kincses Online Kalauz is tartalmazhat olyan kapcsolódási pontokat (ún. hiperlinkek vagy hiperhivatkozások), amelyek más internetes honlapokhoz nyújtanak automatikus kapcsolódási lehetőséget. Ezek a kapcsolódó honlapok esetenként harmadik személyek tulajdonában, kezelésében állnak.
A kapcsolódó honlapokhoz a Szolgáltató weboldala csupán hozzáférést közvetít, azonban nem vállal semmilyen természetű kötelezettséget, felelősséget a honlapokért, vagy az azokon elhelyezett információkért, abban az esetben sem, ha azokat a Szolgáltató valamely alkalmazottja, megbízottja átnézte vagy jóváhagyta.
A Szolgáltató nem vállal felelősséget olyan, harmadik fél által létrehozott, továbbított, tárolt, hozzáférhetővé tett, vagy publikált tartalmakért, melyekhez a Szolgáltató weboldalai kapcsolódnak, vagy amelyekre hivatkoznak.

Jogkövetkezmények

A jelen jogi nyilatkozatban foglaltak megsértése esetén a Szolgáltató megteszi a szükséges jogi lépéseket.

A Jogi Nyilatkozat megváltoztatása

A Szolgáltató fenntartja jelen Jogi Nyilatkozat megváltoztatásának jogát, amelyeket saját hatáskörében eszközöl, de erről minden esetben a weboldal ezen részén értesíti felhasználóit.