Fejlesztő tréning – konfliktuskezelés, kommunikáció az oktatásban

2018. november 24.

A Fejlesztő tréning – konfliktuskezelés, kommunikáció az oktatásban c. továbbképzés 2018. november 24-én, szombaton regisztrációval kezdődött meg, melyre Vajdaság több településéről érkeztek a résztvevők. Az úgy elméleti, mint gyakorlati jellegű továbbképzést dr. Grezsa Ferenc pszichiáter, mentálhigiénés szakember, a budapesti székhelyű Károli Gáspár Református Egyetem tanára, az egyetem Pszichológiai Továbbképző Központjának intézetvezetője vezette.

A képzés gyakorlati jellegéből adódóan a résztvevők létszáma korlátozásra került, melynek értelmében 12–16 személy vehetett részt a továbbképzésen. A Hajdújárásról, Zentáról, Bácsfeketehegyről, Székelykevéről és Szabadkáról érkezett, általános iskolában oktató pedagógusok megismerhették a konfliktus, ill. a konfliktuskezelés kategóriáit, típusait, hallhattak a kommunikációs modellekről, majd gyakorlati munka által tapasztalhatták meg a konfliktuskezelés jellegzetességeit.

A képzésen a kommunikációt, mint a konfliktusok megoldásában használható igen hatékony eszközt ismerhették meg a pedagógusok. A képzés ideje alatt a résztvevők számára pogácsa, kávé, víz és hidegtálas ebéd biztosítva volt. A továbbképzés gördülékenyen, fennakadás nélkül zajlott. A képzést követően a VM4K munkatársai az elismervényt postai úton juttatták el a résztvevők számára.

Az eseményekről szóló további beszámolók az alábbi linkeken érhetők el:

Magyar Szó: Konfliktusok kereszttüzében (beszámoló)

Vajdaság Ma: Folytatódik a pedagógusok továbbképzése a szabadkai VM4K-ban (interjú)

Pannon RTV: Grezsa Ferenc pszichiáter: Konfliktushelyzetben önmagunkkal kell foglalkozni (nyilatkozat, videó)