Fejlesztő tréning: konfliktuskezelés, kommunikáció az oktatásban

2019. május 11.

2019. május 11-én, szombaton a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ egynapos, akkreditált továbbképzést szervezett Fejlesztő tréning - konfliktuskezelés, kommunikáció az oktatásban címmel óvodapedagógusok részére, dr. Grezsa Ferenc, a budapesti székhelyű Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológiai Intézete Pszichológiai Továbbképző Központjának központvezető egyetemi adjunktusa vezetésével.

Az egész napos továbbképzésre 13 személy jelentkezett, akik főként a Szabadka Város területén működő Mi örömünk Iskoláskor Előtti Intézményben dolgoznak. A pedagógus hivatás számos olyan szituációt rejthet magában, melyből konfliktusok, verbális összetűzések alakulhatnak ki. A gyakorlatorientált továbbképzés alkalmával a résztvevők betekinthettek ezen konfliktusok megoldásának lehetőségébe, melynek egyik kiemelt eszköze a kommunkáció hatékony és magabiztos alkalmazása.

A nap folyamán a részvevők kávészünetekben, valamint az egy órás ebédszünetben oszthatták meg szakmai tapasztalataikat, meglátásukat Grezsa tanár úrral.

Az eseményről szóló további beszámolók az alábbi linkeken érhetők el:

Magyar Szó: Konfliktuskezelési tréning óvodapedagógusoknak (beszámoló)

Vajdaság Ma: Szabadka: Fejlesztőtréninget tartottak óvodapedagógusoknak (beszámoló)

Pannon RTV: Konfliktuskezelés az óvodában (interjú, videó)