2019. május 30. - 20:30

Gyere elő, kiskondás...

Interaktív műhelyfoglalkozást szerveztek szombaton a gyerekek számára a szabadkai VM4K-ban.

2019. február 23.

A Mesekuckó elnevezésű kétórás foglalkozás középpontjában A kiskondás című népmese állt.

 

Galambok és sasok futkároztak szombaton a VM4K helyiségeiben. A kiskondás című magyar népmese meghallgatása után a gyerekek akár királylányokká, királyfikká is változhattak képzeletben.

Nagykanász Kata, Szabadka: „Nekem a népmese tetszett, és a játékok is nagyon jók voltak. Az utolsó galambosat otthon is játszom majd. Az tényleg jó volt, csak hát én nem lehettem sem galamb, sem sas.”

Nagy Márton, Szabadka: „A halas játék tetszett legjobban. Gyűjtögettünk buborékokat.”

Szombaton délelőtt csaknem 30 gyerek játszott a VM4K helyiségeiben. A szervezők célja, hogy a játékos foglalkozás keretében feldolgozzák a népmesék üzenetét, tanulságát. Csizmár Rita, munkatárs, VM4K, Szabadka: „A magyar népmese áll a középpontjában a foglalkozásoknak és a gyerekek figyelmét szeretnénk felhívni a népmesék szépségére. Szeretnénk, hogy egy igény alakuljon ki a gyerekekben, illetve szüleikben arra, hogy a népmesét hallgassák, olvassák.”

A foglalkozás első részében az említett népmesét dolgozták fel, ezt követően pedig kézműves foglalkozás és vetítés következett. A szervezők elmondták, két hét múlva újabb népmesével várják a kicsiket.

Forrás: Pannon RTV