2019. szeptember 19. - 20:00

Műveltségi vetélkedőre invitál a szabadkai VM4K

A Belső Kör elnevezésű társasjáték célja a közösség összekovácsolása és a hagyományteremtés a vajdasági emberek körében.

2019. szeptember 02.

A játék nem igényel előzetes felkészülést, csak jókedvet és játékszellemet. Az érdeklődőket egy regisztrációt követően minden hétfőn 18 órától várják Szabadkán, a VM4K székhelyén.

 

Rózsa Zsombor, a társasjáték megalkotója elmondta, világszerte hagyománya van a közösségi társasjátékoknak, vetélkedőknek. Szeretné, ha ez a hagyomány hazánkban is megragadna, és természetes lenne az, hogy a fiatalok esténként összejönnek játszani vagy vetélkedni.

Rózsa Zsombor, a játék alkotója: „A Belső Kör egy műveltségi vetélkedő, amely valami módon az életet hivatott szimulálni, ugyanis a játék célja, hogy el kell jutni a belső körig. Ez egy szakmai példa is lehetne, hogy miként tudunk előre jutni. Ebben a játékban egyértelműen a tudás, ami előre visz minket, de kicsit ki vagyunk szolgáltatva a pénznek és az ellenfeleinknek is, akik meghatározhatják a sorsunkat a játékban.”

 

Boros Gyevi Csongor, állítása szerint, a társadalmi témákban, illetve az irodalomban otthonosabban mozog, mint például a természettudományban. Ha pozitív tapasztalatokkal tér haza, biztosan jön legközelebb is - mondta.

Boros Gyevi Csongor, résztvevő: „Spontán jött az ötlet, hogy eljövök. Valójában egy műveltségi vetélkedőnek gondolom, egy kis agytorna, ami jót tesz.”

A játékban bárki részt vehet, aki elmúlt 20 éves, a jelentkezés viszont előzetes regisztrációhoz kötött. A szervezők minden hétfőn 18 órától várják a játékosokat. A fiatalabb generációnak is készültek egy társasjátékkal. A keddenként 18 órakor kezdődő társasjáték az After! nevet viseli, amelyre szintén előre kell jelentkezni a VM4K weboldalán.

Forrás: Pannon RTV