Oldott, szeretetteli légkörben

Ringató foglalkozások a legkisebbeknek a VM4K-ban

2019. március 08.

Szakképzett pedagógusok tartanak Ringató foglalkozásokat hetente egyszer a szabadkai Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központban. Az oldott, szeretetteli légkörben szülőket és csecsemőiket várják a szervezők. Az első foglalkozást pénteken szervezték meg Vajdaság több településén. A Ringatón a résztvevők átélhették a közös éneklés és játék élményét, hangszerjátékokkal, mondókákkal, dajkarímekkel ismerkedhettek meg.

Csizmár Rita, a VM4K munkatársa lapunknak nyilatkozva elmondta, hogy olyan pedagógusok foglalkoznak a gyerekekkel, akik korábban Ringató-tanfolyamon vettek részt a Magyar Nemzeti Tanács jóvoltából.

– Nagyon örülünk ennek a lehetőségnek, most Vajdaság területén egyszerre több helyen indulnak ilyen foglalkozások, heti egy alkalommal egészen a tanév végéig. Bízom abban, hogy erre a későbbiekben is igény mutatkozik.

A kismamáknak és az apukáknak ez egy kiváló lehetőség arra, hogy egy kicsit kilépjenek saját közegükből, és úgy látom, nagyon örülnek ennek a programnak. Itt együtt énekelhetnek és mondókákat szavalhatnak a gyerekekkel, illetve más szülőkkel is találkozhatnak, akikkel tapasztalatot és véleményt tudnak cserélni a mindennapjaikról – részletezte a VM4K munkatársa.

Forrás: Magyar Szó