2019. október 24. - 19:00

OrShow a VM4Köz.Klubban

47 nap Dél-Amerikában és egyéb történetek címmel szerveztek beszélgetős estet csütörtökön a VM4K-ban. Az est főszereplője Gazsó Orsolya volt. Önkéntesként utazott el Dél-Amerikába, élményeiről mesélt.

2019. január 31.

Sótanyi Zsófia egy közösségi oldalon értesült az eseményről. Számára is fontos, hogy világot lásson. Több európai országban is járt már. Sótanyi Zsófia elmondta: „Nagyon is tetszett az előadás. Egy hatalmas motivációt adott még pluszban ahhoz, hogy a következő években, amikor csak tehetem, utazzak. Bennem már eddig is megvolt a kalandvágy meg a motiváció, ez még csak egy pluszt így ráadott.”

Gazsó Orsolya a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián önkénteskedett. Ezután több dél-amerikai országot is meglátogatott. Ezek között volt Argentína, Chile, Uruguay és Brazília. Tapasztalatairól beszélt: „Nekem nagyon érdekes volt, hogy Argentínában mindenféle táj megtalálható. Dél-Argentínában vannak a pingvinek meg a gleccserek. Nagyon sok jég. Közép-Argentína nagyon hasonló táj, mint a miénk. Észak-Argentína, ahol jártam is, az pedig a sivatagok, a kaktuszok, az alpakák birodalma.”

A rendezvény sok érdeklődőt vonzott a VM4K-ba, a klubhelyiségben nem maradt szabad hely. Kosányi Tamás képzési referens elmondta: „Azt láttuk, hogy amikor megtelt ez a klubhelyiség, voltak fiatalok is, de idősebbek is. Tehát középkorúak és egészen idősek is voltak. Számunkra érdekes volt, hogy ismét elérhettük azt, hogy szinte minden korosztályhoz szólni tudtunk.” Gazsó Orsolya utazásának részleteiről bővebben Vitrázs című műsorunkban számolunk be.

Forrás: Pannon RTV