Pátkai Rozina koncert

2019. május 30.

2019. május 30-án, csütörtök este Pátkai Rozina adott koncertet a VM4Köz. Klubban, ahol bossa nova, jazz, latin dallamok, saját dalok és improvizációk voltak hallhatók, amelyek körülölelik az olykor gyermekien egyszerű, máskor kiszámíthatatlanul bolyongó dalokat. Mindez portugálul, spanyolul és angolul szólt.

Pátkai Rozina négy zenésztársával, Ávéd Jánossal, Ifj. Tóth Istvánnal, Kiss Benedekkel és Benkó Ákossal érkezett a VM4Köz. Klubba.

Pátkai Rozina első lemeze a Vocé e Eu, melyet 2018-ban a Taladim című második lemez követett.

Szaxofon, gitár, nagybőgő és dob kísérte az énekesnő, Pátkai Rozina gyönyörű énekhangját, mellyel elvarázsolta a közönséget. A szebbnél szebb dalokat Rozina történetekkel és mesékkel fűszerezte, hitelesen és nagy átéléssel interpretálta a brazil életérzést kifejező melódiákat. Előkerültek régi és újabb szerzemények is, egyes dalok a beteljesületlen vagy a bohókás szerelemről szóltak, de hallhattunk állatokról szólókat is, valamint itt volt a Summer Samba című nyárcsalogató dal is.  A zenekar elhozta a VM4Köz. Klubba a Black Orpheus című számot, mely Rozina elmondása szerint talán az első bossa nova dal. A Põe-me as Mãos nos Ombros... című Fernando Pessoa-költeményből született dalban nagy teret kapott Ávéd János szaxofonjátéka, aki elegáns szólójában mintha kimondaná mindazt, amire már nincs is szó.

Az eseményről szóló további beszámolók az alábbi linkeken érhetők el:

Magyar Szó: Nyárcsalogató dallamok (beszámoló)

Pannon RTV: Bossa Nova mesék a VM4K-ban (beszámoló, videó)

Vajdasági RTV: Ismét koncert a VM4K-ban (beszámoló, videó)