Vörös Csaba – informatika tanár

2019. január 08.

Bemutatjuk Vörös Csabát, a VM4K téli informatikai táborának foglalkozásvezetőjét.
Vörös Csaba Szerbia programozási nagykövete az EU Code Week keretein belül, melynek célja, hogy népszerűsítse a programozást és a kódolást a fiatalok körében. Középiskolai informatikatanár, többéves tapasztalattal rendelkezik a programozás tanítása terén, rendszeresen tart képzéseket az általános iskolai korosztálynak:
– a tábor egyik kiemelt célja az, hogy a gyermekeket a programozás előszobájába vezesse, hogy megismerjék az algoritmikus gondolkodást és elsajátítsanak néhány egyszerű kódolási feladatot – mondta Vörös Csaba, aki a tábor harmadik napján elégedett a gyerekek teljesítményével:
– a gyermekek tudása nagy ütemben fejlődik és ezidáig a táborban minden tervezett aktivitást sikeresen megvalósítottak. A téli táborban újdonságként szerepel a Microbit programozási lapocska megismerése, az okosotthon témaköre, valamint a gyermekek megismerkedhetnek a Mycroft elnevezésű virtuális asszisztensel. A Rubik-kocka kirakásának lépései által pedig a gyermekek algoritmikus és logikus gondolkodása fejlődik. A gyermekek – 12 fiú és 4 lány – nagy örömmel, aktívan vesznek részt az izgalmas munkában.