Csütörtök esték – másképp (beszélgetés a Sin Seekas zenekar tagjaival)

2021. március 04.

Rendhagyó volt a Csütörtök esték – másképp programsorozat 2021. március 4-i beszélgetése, ugyanis a jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel, valamint a személyes és társadalmi felelősségvállalás jegyében a beszélgetés az online térben, a VM4K Facebook-oldalán volt követhető.

Vendégeink a Sin Seekas zenekar tagjai voltak: Sóti Juli, énekes, Szűcs Dávid basszusgitáros, nagybőgős és Szűcs Gergely kürtös, akikkel Zvekán Péter műsorvezető, zenei fő- és felelős szerkesztőhelyettes beszélgetett legújabb, Történetek című lemezükről. A Sin Seekas  egy vajdasági "olvasztótégely", amelyben ska, balkáni, crossover reggae, funk, dancehall elemek keverednek. Megjárták a Művészetek Völgyét, a Fishing on Orfűt, a Szigetet, az Lb27 Reggae Campet, a SZIN-t és még számos környező országbeli fesztivált.

A csütörtöki beszélgetés során szóba került, hogy az immár tíz éves zenekar milyen tagcseréken ment keresztül, illetve hogy a magánéletnek mekkora hatása van a zenekari élet minőségére. Azt vallják, ahhoz, hogy az együttesben jól működhessen a csoportkohézió és csapatmunka, elengedhetetlen a jó emberi kapcsolat is. Az idén megjelent lemezüket a 2020-as év második felében vették fel, egy hónap alatt, mely kapcsán meséltek arról is, hogy milyen nehézségei vannak a stúdiózásnak és az alkotói folyamatoknak, illetve arról, hogy hogyan is zajlik a dalszerzés a zenekaron belül. Szóba kerültek az együtteshez kapcsolódó ikonikus tárgyak is, amelyek a beszélgetés során is jelen voltak: a megafon, a bolondos kiegészítők és a régi koffer. Az est során pedig belehallgathattunk a megjelent lemez dalaiba, illetve ízelítőt is láthattunk a SinSeekas új videóklippjéből is – felcsendültek a Pánik a levesben, az Elmegyek én, a Ragad a múlt és a Valakiért című dalok. A beszélgetés végén meséltek még arról is, hogy milyen kapcsolat fűzi a zenekart a Ladánybene 27 együtteshez, akik szakmai mentorként nyújtanak támaszt a SinSeekas tagjainak.

A Történetek CD a VM4K és a VMMSZ kiadásában jelent meg 2021-ben, a Nemzeti Összetartozás Évében.

Köszönjük, hogy követtek bennünket!

Az eseményről további hírek és beszámolók az alábbi linkeken érhetők el:

Magyar Szó: Történetek csütörtök este (közlemény)

Pannon RTV: A Sin Seekas online lemezbemutatója a VM4K-ban (beszámoló, videó)

Magyar Szó: "Személyiségeink fúziója" (beszámoló, interjú)

YouTube: Csütörtök esték – másképp (a Sin Seekas online lemezbemutatója)